сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Проф. Тодор Кантарджиев за ползите и вредите от ваксините, притесненията и истериите

Проф. Тодор Кантарджиев за ползите и вредите от ваксините, притесненията и истериите

Проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести гостува в студиото на „Честно казано“ и Люба Кулезич и коментира опасни ли са ваксините, както и ползите и вредите от тях и какво се случи със скандала около ваксините и Петър Москов.

„Ваксините се слагат на здрави деца. За това трябва да се сведат до минимум всякакви възможности за нежелани ефекти“, обясни Кантарджиев.

„Десетки и стотици пъти намаляха много инфекциозни заболявания. Едрата шарка беше смъртоносна за 1 от 3 случая“, подчерта още той.
По думите му, най-скъпите ваксини не са задължителни, но за да отиде на училище детето трябва да представи документ, че е ваксинирано. Български родители, които са изпратили децата си в колежи и университети, са търсили ваксини, които са изисквани там.

Вредата от непоставянето на ваксини е по-голяма отколкото от самите ваксини, категоричен е експертът. Той препоръча до 1 година бебетата да не общуват с връстници.
Проф. Тодор Кантарджиев коментира и заболеваемостта на децата с аутизъм като посочи, че тези отклонения не се свързват директно с ваксинирането.

„Двама лекари са докладвали, че след ваксината за морбили деца са получили висока температура. Ако са ваксинирани 60 000 деца на 1-годишна възраст и 70 000 деца на 16-17-годишна възраст, това е нищожна цифра. У нас не се докладват тези реакции, а те трябва да се докладват при нас, на фирмата производител“, посочи още Кантарджиев.

Според него ваксини, които не можем да произвеждаме в България, трябва да се купуват, а тук да се слагат опаковките.

Чуйте целия разговор с проф. Тодор Кантарджиев в следващото видео:

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …