понеделник , 25 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Сам Потоликио: Ако изборите бяха сега, Тръмп щеше да спечели с повече

Проф. Сам Потоликио: Ако изборите бяха сега, Тръмп щеше да спечели с повече

Проф. Сам Потоликио е сред водещите американски преподаватели по политология. Обучава студенти в един от най-известните университети по управление и политически науки в САЩ – Университета “Джорджтаун”. В България ученият ще изнесе лекции в четири университета между 2 и 6 май.

Проф. Сам Потоликио съветва водещи политици, правителства и бизнес лидери в над 30 страни по света. Той е млад, но вече преподава в един от най-престижните университети в Съединените щати. Изнасял е лекции в над 100 държави, а политологията е движещата сила в живота му. Ето какво сподели той в студиото на Би Ай Ти.

„Навсякъде може да се види недоволство от системата. Със сигурност трябва да видим дали това ще е „новото нормално“. Тези „антикандидати“ трябва да свършат това, което обещават, иначе няма да ги видим повече“ – смята Потоликио.

От една страна Тръмп е най-непопулярният президент, който Америка е имала.  Но много голяма част от хората, казват, че не съжаляват, че са гласували за него.

Ако изборите се проведат сега, той ще спечели с повече, отколкото го стори през ноември. Но можеш да станеш жертва на собствените си обещания“ – твърди професорът.

„Най-важното нещо, което един лидер трябва да притежава, е възможността да излезе извън себе си. Най-големият им проблем е, че са доста изолирани. Те трябва да се научат да слушат хора извън техния собствен кръг.

Сега ще има много голяма промяна в типа лидери, които ще се появяват на световната сцена. Обхватът на новите лидери ще бъде доста по-широк, от това, с което сме свикнали. Всичко е въпрос на доверие“ – смята професорът.

Какво още сподели професор Сам Потоликио в студиото на Би Ай Ти, можете да видите с следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …