понеделник , 24 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Петър-Емил Митев: Няма политическа логика Асад да е атакувал в Сирия
MITEV_2

Проф. Петър-Емил Митев: Няма политическа логика Асад да е атакувал в Сирия

Проф. Петър-Емил Митев гостува в студиото на еМисия България и коментира темата за конфликта в Сирия, политиката на американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, както и последиците от химическата атака и ответния удар. Експертът анализира ситуацията на Балканите и колко рискове крие референдума в Турция.

„Оставя се президентът Тръмп да изконсумира ефекта от атаката. Самата червена линия и преминаването й също съдържа загадки, защото тези идентификации на химическо действие бяха засечени в Турция. Това не е в интерес на Асад и сирийското правителство. Няма никаква политическа логика в това“, категоричен е Петър-Емил Митев.

„Тръмп получи медийно одобрение, с каквото изобщо до сега не се е ползвал. Американските медии се отнесоха подчертано уважително към акцията на своя президент. Тепърва предстои да видим как ще протекат разговорите между държавния секретар Рекс Тилърсън и Лавров“, посочи експертът.

„Да се надяваме, че Тилърсън ще се окаже на необходимото равнище“, коментира Митев. По думите му, Турция в момента е най-големият проблем на Балканите. Той подчерта, че в момента България е заобиколена от държави със сериозни проблеми.

„В Сърбия се поставя под въпрос президента, в Македония няма правителство и противостоят етнически общности, а най-тежък е проблемът в Турция“, посочи Митев. По думите му, заканите на Ердоган след референдума, че ще поиска преразглеждане на споразумението за бежанците и ще възстанови смъртното наказание, не са празни приказки. Той е човек на действието, а не на празните приказки, категоричен е Митев.

Според него, Ердоган играе изключително силно с националистическата карта и фактът, че Европа се обяви срещу него, са в негова полза, тъй като става обединител на турската общност. „Той съвсем съзнателно провокира Европа да се изкаже против него, за да може да влезе в ролята на държавника, който защитава турците като турци и турската нация като турска нация. Загубата на изборите за Ердоган може да са фатални“, смята Петър-Емил Митев.

Той анализира и ситуацията в България като прогнозира скоро съставяне на правителство и посочи, че Сидеров вече не е същия скандалджия, патриотите са направили крачка към нормален политически диалог и не развяват антиевропейското знаме.

Вижте целия анализ на проф. Петър-Емил Митев в следващото видео:

Вижте също

kumchev

Аграрният консултант Красимир Кумчев за опасността от сланите и проблемите със застрахователите

Има ли мафиотско управление в застраховането на земеделски земи и насаждения и защо земеделският бранш …