четвъртък , 14 декември 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Никола Георгиев за „евросерсемлъка“, образа на имигранта и пътуващия човек

Проф. Никола Георгиев за „евросерсемлъка“, образа на имигранта и пътуващия човек

Проф. Никола Георгиев в интервю за Би Ай Ти. За „евросерсемлъка“, образа на имигранта и пътуващия човек. Какъв е големият грях на Европа? Промениха ли промените българина?

Очаквайте разговор с именития литературовед във вторник (19 януари) в еМисия България.

Вижте също

Моделът „болница в болницата“- отговорът на набедените

След брифинга на прокуратурата за болниците от миналата седмица се повдигна въпроса за модела “болница …

Един коментар

  1. На фона на кризата която разтърсва Европа по настоящем, някои изявления на проф.Никола Георгиев заслужават „конструктивно“ противоречие. Уважаемият професор казва горе – долу, че Франция и Германия трябва да си спомнят направеното от тях в северна Африка, преди да се оплакват. Първо, кой от дедите на днешните североафриканци е живял по местата където се развиват днес военните действия? Второ, какво ги е привлекло по тези места, ако колонизаторите само са грабили, изнасилвали и убивали? И трето, след като лошете европейци бяха изгонени с оръжие от местните освободителни движения, след като народите получиха независимост, защо потокът към бившите страни колонизатори не спира от 30-40 години и тече само в посока към „лошата“ Европа?