вторник , 24 януари 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Никола Георгиев за „евросерсемлъка“, образа на имигранта и пътуващия човек
190116_PROMO_GEORGIEV картинка

Проф. Никола Георгиев за „евросерсемлъка“, образа на имигранта и пътуващия човек

Проф. Никола Георгиев в интервю за Би Ай Ти. За „евросерсемлъка“, образа на имигранта и пътуващия човек. Какъв е големият грях на Европа? Промениха ли промените българина?

Очаквайте разговор с именития литературовед във вторник (19 януари) в еМисия България.

Вижте също

SPORT картинка

Кирил Веселински: Триумфът на Григор Димитров – тема в „Спорно за спорта“

Какво могат да очакват зрителите на Би Ай Ти тази вечер в „Спорно за спорта“ …

Един коментар

  1. На фона на кризата която разтърсва Европа по настоящем, някои изявления на проф.Никола Георгиев заслужават „конструктивно“ противоречие. Уважаемият професор казва горе – долу, че Франция и Германия трябва да си спомнят направеното от тях в северна Африка, преди да се оплакват. Първо, кой от дедите на днешните североафриканци е живял по местата където се развиват днес военните действия? Второ, какво ги е привлекло по тези места, ако колонизаторите само са грабили, изнасилвали и убивали? И трето, след като лошете европейци бяха изгонени с оръжие от местните освободителни движения, след като народите получиха независимост, защо потокът към бившите страни колонизатори не спира от 30-40 години и тече само в посока към „лошата“ Европа?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *