неделя , 22 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Камелия Николова: Имаме амбицията да показваме основните насоки в европейския театър

Проф. Камелия Николова: Имаме амбицията да показваме основните насоки в европейския театър

За поредна пролет София събира световния театър. Един от селекционерите на най-добрите представления, които ще могат да се видят от 1 до 10 юни, – проф. Камелия Николова, гостува в „еМисия България“.

„Това е юбилейното 25 издание и имаме 40 представления. Почти всичките десет дни са запълнени. Програмата е много богата и така подредена, за да може да се посети всичко. Има четири модула – българска и международна селекция. „Шоукейс“ модулът е също юбилеен, като отбелязва своята десета година, а четвъртият – „съпътстващият“, е много интересен“, разказа проф. Николова.

Програмата се подбира от организаторите на фестивала и от Големия борд, в който влиза и тя.

„Когато нещо ти се стори интересно, тогава се ходи на място и се гледа. На място преценяваме колко е добър спектакълът, за да го поканим на нашия фестивал“, обясни тя как става подборът.

„Имаме амбицията да се вписваме в световния театър и да показваме основните посоки, които се случват в европейския театър. Фокус на международната ни програма този път е Азия. Тази година тя силно възбуди духовете“, каза още проф. Николова.

Според нея българската публика не само е готова, но и чака с нетърпение подобни представления. Тя смята, че в България вече има не само традиционната, но и нови публики.

„Тази година има девет български продукции, те вече получиха своето признание“, разкрива част от тайните на фестивала тя.

Какво още сподели проф. Камелия Николова за фестивала, вижте в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …