неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Проф. Калин Янакиев: Ислямска държава и Путин вървят към еднаква политика за Европа

Проф. Калин Янакиев: Ислямска държава и Путин вървят към еднаква политика за Европа

Къде са корените на злото в Европа, кой всъщност е наш реален враг и как може да се защитаваме от него – това коментира в „Честно казано“ проф. Калин Янакиев – културолог и богослов.

„Европа е нападната от две страни – от ислямския тероризъм от едната, и от другата Евразийската империя на Путин. Целта е демократичният ред в Европа да бъде дестабилизиран, да се появи някакво желание за авторитаризъм и диктатура. Неслучайно, колкото повече зачестяват атентатите, толкова повече стават партиите на националпопулистите“, коментира проф. Янакиев.

„Путин става все по-дързък, той въоръжи държавата си с идеология за дисоцииране на Европейския съюз“, убеден е професорът.

„Хората у нас, които мога да определя като духовни лузъри от прехода, искаха да бъдат гуру на кого ли не – на дясното, на лявото, на русофилството, накрая финишираха като коментатори в кабелни телевизии. Всъщност, те са загубеняци“, допълни Янакиев.

„Колкото и да се внедряват фобии и страхове обаче, аз съм обнадежден. Виждам, че израсна едно ново, интелигентно поколение, което може да мисли и да прави изводи. Така че, гурутата на прехода нямат шанс да спечелят“, допълни още професорът.

Вижте цялото интервю в следващото видео!

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

6 коментара

 1. Стефанова

  Това е един от най- сбърканите хора в тая нещастна държава ! Не мога да повярвам, че в Университета, който съм завършила и с който се гордея, имат място такива като него ! Професор ? От кои професори, от ония по закона на Игнатов ли, по който станаха професори и онези, които за доцент не са мечтали ? Може ли богослов да сее такава ненавист, да конфронтира, да манипулира и да насажда такъв примитивизъм ! След пияницата Елцин, който по командата на Запада се опита да съсипе една велика държава, Путин е този, който я възроди. Затова им е трън в очите ! И този несмастреник ще ми сравнява Ислямска държава с Русия и с Путин ! Госпожо Кулезич, не си позволявайте да ни разочаровате !

 2. Какъв професор сте вие г-н Янакиев, след като не виждате реалната заплаха за Европа. А това е не Путин, и не няколко хrляди миризливи циганина, нарекли се ИДИЛ, а вътре в управлението на ЕС, хора като Юнкер, Меркел и др. либерали, които позволиха всичката тази анархия на континента ни. Да не би Путин да направи изявление и покани всичката мърша от изтока и Африка да пристигнат при нас? Я да вземем да си пазим границата както преди 89-та година, и да видим дали някой ще припари тук. Колкото до това, че сегашното поколение било много интелигентно и мислещо, изобщо не съм съгласен.

 3. Калин Янакиев е много интелигентен и начетен човек. Разбира се, не съм съгласен, че Европа умира.
  Няма нищо лошо в това, човек да е гей, проблем е ако е си е обикновен перераст….
  Не знам дали Европа е Гейропа, но се говори, че проблема на Путин с Литвиненко е, че последния е имал педофилски компромат за първия, а за Бойко Борисов, помните ли аферата със скритата камера? На гости не са идвали само жени…

 4. Най-сетне един умен човек да обясни нещата както са. Откъде накъде хора като Шаренкова ще говорят от името на всички нас? Някой да е гласувал за нея? Спуснати с парашути руски агенти ходят по телевизиите да дрънкат елементарна пропаганда, на която се хващат само умствено изостанали. Разбира се най-голямата вина е на медиите, че им дават платформа. Като знаят, че някои персони отстояват интереси на чужда държава, защо ги канят? Че и на щат ги държат в държавна медия, като отреклия се от българското си име Волгин.

 5. Добрева

  Тогава за къФ х . й ББ иска да преминем към евро ? И слушка послушничко педерасите от Евросъюза ? Той е избран да казва НЕ когато трябва !!!

 6. Люба , пълно разочароване е първият ти гост от новата програмна схема…АБСОЛЮТЕН КРЕТЕН Е ТОЯ!!! Мърляч