четвъртък , 21 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Ивайло Дичев: Модерните институции на истината се сринаха

Проф. Ивайло Дичев: Модерните институции на истината се сринаха

Експертът по културна антропология проф. Ивайло Дичев коментира какви ценности и белези носят днешните студенти, кои са съвременните носители на истината и има ли разпад на съюзите.

„Някои от тези деца израснаха през 90-те години в много голяма несигурност. Родителите им бяха в чужбина в търсене на прехрана. Това разклащане на поколението водеше до несигурност“, посочи Дичев.

„След тях обаче дойде транснационалното поколение, което израсна с интернет, живее в културата на света, пътуват виртуално и нямат тази драма, която познава моето поколение – минаването на границата. Тя вече не е тази непреодолима стена. Тези две поколения са много близки, но са много смесени“, посочи експертът по културна антропология.

„Ставаме свидетели на разпад на нациите, общностите, транснационалните обединения. Хората много повече живеят с далечни контакти, отношения и бизнеси, отколкото със съседите си. Ние живеем с американска култура, с китайска култура и всякакви далечни култури“, добави Ивайло Дичев.

Той коментира и изказването на папа Франциск, който заклейми фалшивите новини. По думите му, всичко, което папата прави е вдъхновяващо и добави, че безразличието към истината е много голям проблем.

„Модерните институции на истината се сринаха“, смята Дичев. По думите му, медиите са един от най-големите производители на лъжи. Той каза, че събитието на 2016 г. е конференцията за борба с климатичните промени в Париж.

Чуйте целия разговор с експерта по културна антропология проф. Ивайло Дичев в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …