понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Атанас Тасев: Какво се случва в енергетиката
PRZ_ENERGETIKA картинка 4

Проф. Атанас Тасев: Какво се случва в енергетиката

Какво е състоянието на българската енергетика и ще се увеличи ли задлъжнялостта ѝ, след като арбитражният съд в Женева осъди България да заплати 560 млн. евро заради поръчаното оборудване за АЕЦ „Белене“ – коментира енергийният експер проф. Атанас Тасев в предаването „Прозорецът“.

„Безспорно всеки пасив, който се трупа на баланса на Националната електрическа компания (НЕК), променя общите финансови параметри и нейното положение като кредитополучател. Понеже се говори за Брекзит, си мисля, че можем да сложим тема „Енергийният Брекзит – а сега накъде“, каза проф. Тасев.

„В корпоративното управление има два сценария. Както когато Европа се създаваше, първият критерий е да се максимизираш печалбата, а сега, когато Европа се разпада, вторият сценарий е да минимизираш загубите. Ние в момента сме точно в тази ситуация в енергетиката и тук наистина се изисква много сериозна концентрация на експертен потенциал и разбира се бързи действия, за да може последствията да не бъдат толкова неблагоприятни“, посочи експертът.

Вижте разговора с проф. Атанас Тасев в следващото видео:

вият

Вижте също

prepodavane

Димитър Владиков разкрива тайната за успешна кариера зад граница

История за успеха – един българин, успял да пробие в академичния свят на гъстонаселен Китай. …