неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Проф. Ангел Димитров с анализ за договора за добросъседство с Македония

Проф. Ангел Димитров с анализ за договора за добросъседство с Македония

Проф. Ангел Димитров – бивш посланик на България в Македония, гостува в студиото на еМисия България и коментира една от най-актуалните теми през последните дни – договора за добросъседство с Македония. Той коментира и признава ли официално България македонския език като нарече изразяването в документа като формула, която позволява подписването на договора.

„Установяването на един ритъм на общуване на най-високо ниво може да бъде полезен за решаването на много въпроси“, коментира Димитров. По думите му, с Гърция вече намираме допирни точки за постигане на стабилност в региона.

„За Македония това ще означава една по-голяма стабилност – и вътрешно-политическа, и във външните отношения, и икономическа стабилност, защото през последните години Македония живееше в изолация“, коментира Димитров.

Мирослав Ризински от Българския културен клуб в Скопие се включи в ефира по телефона и каза, че трябва да се направи разлика между заглавията в медиите, които са контролирани строго от ВМРО-ДПМНЕ, и мнението на обществеността.

„Македонските граждани са изморени от тази пълна изолация и очакват от новото правителство да реши всички проблеми, които стоят пред Македония по пътя й към приобщаване към ЕС и НАТО“, заяви Ризински.

Чуйте целия анализ в следващото видео:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Никой от българските журналя не се сети да спомене, че този прословут договор за добросъседство с Македония е всъщност идея и инициатива на правителството на Иван Костов.