събота , 23 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / „Принца на Рома“ Франческо Тоти се сбогува с отбора на сърцето си

„Принца на Рома“ Франческо Тоти се сбогува с отбора на сърцето си

28 години. Толкова продължи футболният романс между тима на Рома и един от най-великите футболисти на света. 70 000 тъжни лица. Толкова бяха феновете, които плачеха на стадион „Олимпико“, а със сигурност поне още толкова са се разчувствали, гледайки изпращането от своите домове. Две имена и един прякор – Франческо Тоти, „Принца на Рим“, си взе последно сбогом с отбора на своето сърце.

Началото на футболната приказка за Франческо започва през далечната 1992 г., когато той се присъединява към редиците на Рома. Преди това обаче италианецът получава редица предложения от други отбори в Серия А. „Не, няма да ходи в Лацио – отсякла майка му. – Ние сме порядъчно римско семейство, няма как…” Думите са същи както за предложението от страна на Лацио, така и за тези на Милан и много други италиански грандове. Сякаш в гените на семейството на Тоти е заложено само едно – Рома.

След като налага името си на зеления терен, футболистът получава предложения от Ювентус, Реал Мадрид и други световни колоси. Отказът обаче е категоричен. През цялата си кариера в редиците на „римските вълци“, „Принца на Рома“ счупи рекордите с 786 мача, 306 гола и над 1000 паса с пета. Именно той носеше с гордост и капитанската лента на своята ръка.

Още по-голямо доказателство за уважението, което получава от целия футболен свят са и множеството транспаранти, посветени на оттеглянето му, от фенове на вечни съперници като Милан и Лацио.

Това е той. Франческо Тоти. Единствен, неповторим, уникален по рода си.

Вижте също

На Мондиала: Свалки и секс туризъм в големи дози – бразилец и рускиня демонстрират. ВАР прати треньор на Иран в болница

Въпреки предупрежденията към руските жени да се въздържат от интимни контакти с чужденци по време …