понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / „Примирие“ за Сирия, решено в лъскавите зали – коментар

„Примирие“ за Сирия, решено в лъскавите зали – коментар

Що за примирие е може да бъде нещо, което на практика развързва ръцете на големите международни сили, както и на няколко регионални играчи?

Това коментира международният редактор на Би Ай Ти Драгомир Иванов по повод конференцията за сигурността в Мюнхен, на която бе постигнато споразумение за прекратяване на насилието в Сирия.

Има ли шансове за „примирие“, в което не участваха страните от сирийския конфликт и което бе постигнато в лъскавите зали на един хотел, попита той.

По думите му Сирия е пред държавен разпад.

Какви думи си размениха представителите на великите сили, каква остава ключовата роля на Русия, позицията на Турция и на САЩ и какво би могло да е развитието на конфликта и хуманитарната криза – чуйте в репортажа и коментара.

Междувременно държавни и правителствени ръководители на Унгария, Полша, Чехия и Словакия ще обсъдят мерки за защита на границите на ЕС в условията на мигрантска криза. На срещата на върха на Вишеградската група е поканен и българският премиер Бойко Борисов. Чуйте коментара и по тази тема.
[KGVID]http://cdn1.bitelevision.com/upload/2016/02/15/SIRIA.mp4[/KGVID]

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …