понеделник , 19 ноември 2018
Начало / Водещи / Приключи разследването срещу кметицата на „Младост“. Законът за горивата раздели „Обединени патриоти“. И още в централната емисия новини на 11 юли

Приключи разследването срещу кметицата на „Младост“. Законът за горивата раздели „Обединени патриоти“. И още в централната емисия новини на 11 юли

Затвор от 10 до 30 години, глоба до 30 000 хиляди лева и конфискация на имущество може да получи обвинената за подкуп Десислава Иванчева. Това стана ясно след публикуваното прокурорско постановлние, с което кмета на „Младост“, заместникът й Биляна Петрова и бившия кмет на района Петко Дюлгеров са привлечени като обвиняеми. Специализираната прокуратура приключи разследването за корупция срещу тримата.

Пореден ден на напрежение в „Обединените патриоти“. Лидерите в коалицията се обвиниха в изричане на неистини и остават на различни позиции за промените в Закона за горивата. В понеделник Валери Симеонов заедно с търговци на горива определиха законопроекта като лобистки защото обслужва по-големите в бранша.
Миналата седмица вицепремиерът подкрепи протестите на дребните търговци. Представителите на малките бензиностанции бяха против поставянето на едни и същи изисквания пред всички участници, независимо от големината на бизнеса им.

Човешка грешка, а не проблем с информационната система, е причина за сгрешените резултати в класирането след VII клас в София. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. На 3 юли на сайта на Министерството и образованието беше публикувано класирането на децата, кандидатствали след седми клас, и после беше свалено. Обяснението беше, че има техническа грешка.

Мъжът, който вчера пострада при токов удар в района на строеж на „Симеоновско шосе“, все още е в реанимация с опасност за живота, съобщиха от Пирогов. Днес му е била извършена успешна операция, а в следващите дни, след преоценка на състоянието му, лекарите ще преценят как ще продължи лечебния процес.

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на срещата на върха на страните-членки на Алианса. Междувременно, американският президент Доналд Тръмп започна визитата си с критики към Германия. Американският държавен глава многократно е изразявал несъгласието си с неравномерното разпределение на принос от държавите-членки на НАТО към общия бюджет на организацията. Тръмп е категоричен още от предизборната си кампания, че алианса трябва да харчи повече за обща отбрана. Този проблем изглежда може да бъде разрешен.

Получилият образованието си в будистки манастир 25-годишен треньор по футбол на спасените от пещерата в Тайланд момчета сега е национален герой. Екапол Чантауон е един от 400-те хиляди апатриди в Тайланд, сочат данните на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Сраженията между етнически групи и армията в съседна Мианма са една от основните причини за големия брой хора без гражданство, които в много случаи живеят от години в лагери в пограничните зони между двете държави.

Вижте също

Каранга се сбогува с ЦСКА. В Партизан не знаят кой е Десподов

Голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга се сбогува с феновете на отбора чрез специално съобщение в …