неделя , 16 декември 2018
Начало / ИЗВЪНРЕДНО / Президентът Румен Радев пред ООН: Време е да предприемем действия

Президентът Румен Радев пред ООН: Време е да предприемем действия

Президентът Румен Радев представи международната визия на България пред лидери от 193 страни. Той изнесе реч пред 72-та сесия на Общото събрание на ООН.

Държавният ни глава призова за дипломатическо решение на ситуацията в Северна Корея – една от най-обсъжданите теми по време на сесията на ООН. Той засегна и проблема с финансирането на източници на тероризъм, като заяви категорично, че това е заплаха, която изисква международен отговор.

Другият акцент в речта на Радев беше опазването на границите на ЕС и важната роля на страната ни като външна такава за Общността.

„Глобалното затопляне продължава да представлява едно от най-големите предизвикателства на нашето време – България застава зад задълженията си, поети при подписването на Парижкото споразумение“, категоричен беше Румен Радев.

В края на изказването си, президентът заяви, че България е силно ангажирана да промотира задълженията си за опазване на човешките права и силно подкрепя идеята за интегрирането на детските права във всички международни конвенции.

„Време е да предприемем действия“, завърши речта си пред ООН Румен Радев.

Вижте също

Mинистър Валентин Радев разкри кога и с колко ще се увеличат заплатите в МВР

Десет процента увеличение на заплатите ще получат всички служители в МВР през следващата година. Това …