понеделник , 17 декември 2018
Начало / Новини / Президентът Радев с остри критики към правителството. Започна разпита на свидетели и пострадали по делото „Хитрино” и още в късната емисия новини на 16 април

Президентът Радев с остри критики към правителството. Започна разпита на свидетели и пострадали по делото „Хитрино” и още в късната емисия новини на 16 април

Съдът остави за постоянно в ареста жената, предизвикала катастрофата на автомагистрала „Тракия“ в петък, при която шестима души загинаха, а повече от 20-ет бяха ранени. 29-годишната Цвета Таскова от Плевен беше задържана първо за 24 часа, а впоследствие за 72 часа.

Президентът Румен Радев с остри критики срещу правителството. По време на лекция пред студенти в УНСС Радев настоя за повече инвестиции в образованието, вместо в програмата за саниране. След президентската лекция стана ясно, че Радев ще бъде на визита при Путин в Москва на 21-ви и 22-ри май. Българският президент се изказа критично за въздушните удари срещу Сирия и обясни, че позицията на правителството не е била съгласувана с него.

Подобрява се състоянието на пострадалите в катастрофата край Вакарел. Това съобщиха от лечебните заведения, в които пациентите бяха настанени след инцидента на автомагистрала „Тракия“ на 13 април. В болница „Пирогов“ остава момче, което след престой в отделението по реанимация е настанено в „Детска хирургия“, а останалите са изписани от лечебното заведение. Изписани са и пострадалите от болница „София-мед“. Във Военно-медицинска академия за лечение остава една жена – в Клиниката по неврохирургия, а в болница „Токуда“ – двама от пострадалите. Възстановява се и жената, която беше настанена в болница „Света Анна“.

Днес бяха разпитани 12 свидетели – пострадали и очевидци по делото за влаковата катастрофа в Хиртино. Николай Цачев каза, че от здрав човек се е превърнал в инвалид. Той отбеляза, че е претърпял множество операции. Все още не е започнало възстановяването на къщата му. Една от свидетелките разказа, че все още има проблеми със слуха. След взрива лекарите са извадили 10-сантиметрово стъкло от гърдите й. Утре ще бъдат разпитани 15 свидетели, а на заседанията през май вещи лица и представители на фирмата превозвач.

Ислямска държава публикува заплаха за смърт и унищожаване в метрото в Ню Йорк. Освен това терористичната групировка заплашва да атакува Париж и Световното първенство по футбол в Русия, което ще се проведе това лято. Заканите са част от кампания на така наречените самотни вълци, тъй като групировката продължава да губи територии в Близкия изток. В най-новото си предупреждение, качено в социалните мрежи, се вижда човек, който стои на платформата на ню-йоркска метростанция с експлозиви и таймер зад него.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …