понеделник , 25 юни 2018
Начало / Жива връзка / Президентът на борда на окръг Кук – дом на най-голямата българска общност, пред Би Ай Ти

Президентът на борда на окръг Кук – дом на най-голямата българска общност, пред Би Ай Ти

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев се срещна с президента на борда на окръг Кук – дома на най-голямата българска общност в Северна Америка – Тони Прекуинкъл. Срещата бе по искане на българската страна и имаше за цел представяне на българската общност в окръга.

На нея бяха обсъдени досегашни достижения, текущи проекти и възможността за бъдещо сътрудничество.

Окръг Кук е вторият най-голям в САЩ и в него живеят над 5 млн. души. Пезидентската длъжност се избира пряко от гласоподавателите и е най-високата в окръга.

От 2010 г. поста заема Тони Прекуинкъл, един от най-видните демократи в Илинойс, която преди това служи четири пъти като член на градския съвет на Чикаго. Елена Хотинова разговаря с нея, както и с генералния ни консул.

Днес се състоя и среща на генералния консул и съветника по търговско-икономическите въпроси в Чикаго Теодора Ботева с Марго Маркополис, която е директор на отдела по търговия и икономически възможности в офиса на губернатора на щата Илинойс.

Бе представена новооткритата икономическа служба и бяха обсъдени възможностите за съвместна работа, я именно – по какъв начин може да се съдейства на българските фирми в Илинойс и как бизнеси от България могат да стъпят на пазара там. Вижте подробности и за тази среща:

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …