понеделник , 16 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Преживели атентатите в Париж разказват…
Снимка: ЕРА

Преживели атентатите в Париж разказват…

Серия атентати бяха извършени на няколко места в центъра на Париж в петък вечерта. Събрахме разказите на няколко души, преживели нападенията.

„Докато пресичах улицата, нещо избухна точно пред мен. Всичко се взриви на парчета и усетих как някакви неща летят около мен, паднах и станах обратно. Тогава ме видяхте, вие вече бяхте там. Ето това е телефонът, който пое удара, това ме спаси. В противен случай главата ми щеше да е разкъсана“, сподели Силвестър.

Жером Бартелеми разказва: „Бяхме до бара, чухме фойерверки, помислихме си, че са фойерверки. Обърнахме се и видяхме двама млади мъже, на не повече от 25 години, с автомати „Калашников“. Казаха ни да легнем на земята, единият не спираше да ни маха да легнем. Тялото ми беше изцяло закрито от други хора, а те продължаваха да стрелят.

Този, когото видях, носеше черен анцуг с бели ивици, беше на не повече от 25 години. Беше с кестенява коса и доста спокоен. Това много ме учуди. В един момент се обърнах и се зачудих дали изстрелват истински куршуми или не. Видях как застреля един човек и разбрах. Забелязах още един до бара и един малко по-далеч, но не ги видях добре“.

Грегъри, преживява атентата на стадион „Парк дьо Пернс“: „Бяхме объркани, имаше две експлозии, но в началото си мислех, че са бомбички. После започнаха слуховете в стадиона. Ние бяхме в сектор Е, експлозията беше до нас. Вярно, беше много шумно, но си помислих, че са бомбички. След това чухме слухове, че има стрелба. Всички на стадиона бяха много объркани. Хората започнаха да се блъскат и да тъпчат, падналите на земята“.

Друг футболен фен, гледал приятелския мач между Франция и Германия, допълва: „Всичко беше наред, френският отбор печелеше, всички бяхме много щастливи, но след като напуснахме стадиона, беше голямо разочарование, всички започнаха да се паникьосват. Всичко се случваше толкова бързо и сега е невъзможно да се върна вкъщи, влаковете са претъпкани, има хора навсякъде, много е стресиращо, в Париж е голям хаос“.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …