събота , 21 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Преподавател: В България има тенденция да се насажда врагомания

Преподавател: В България има тенденция да се насажда врагомания

„Невежеството, независимо за коя религия се отнася, довежда до определени изкривявания“, коментира доц. д-р Светослав Риболов от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

По думите му в много религиозни общности можем да видим разпространение на радикални идеи.

Преподавателят даде повече информация и за новата специалност – „Религия в Европа“, в която ще се обучават студенти от следващата година. Тъй като в нея ще се учи и ислям, някои я обявиха за скандална специалност.

Според доц. Риболов обаче критиките са дошли от кръгове, които в последните години участват в подготвяна кампания в България да се насажда агресия и омраза, както и непонасяне на факта, че в България живеят различни хора.

По думите му обаче специалността е била приета положително от академичната общност.

„В България очевидно има тенденция да се насажда врагомания“, подчерта доц. Риболов и допълни, че в момента Европа е в голяма криза и е нужно човек да познава религията на ближния си.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …