вторник , 17 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Юлия Попова – българката, впечатлила Америка с волейболния си талант

Представяме ви Юлия Попова – българката, впечатлила Америка с волейболния си талант

Ще ви срещнем с едно българско момиче, което буквално впечатлява всички в САЩ с волейболния си талант. Ще ви разкажем защо има сълзи в очите на Юлия Попова, когато говори с екипа на Би Ай Ти.

Юлия Попова е едва на 17 години, но вече е една от големите надежди в САЩ. Нейната история отвъд океана започва когато е едва 2-годишна, разказва в репортажа си Марин Костов. Преди 15 години нейните родители решават да опитат късмета си в САЩ. Юлия започва да тренира във волейболния клуб Нортън Кентъки Джуниър едва на 4 години и напредва изключително бързо. Вече трета година тя е сред най-добрите 120 волейболистки на своята възраст, които се подготвят да бъдат част от бъдещия олимпийски отбор на САЩ.

„През последните 3 години съм в този лагер, в който трябва да отидеш и да се представиш пред тези олимпийски треньори. От тези 120 от моята възраст играем почти 2 седмици и е невероятно да имам тази възможност“, сподели Попова.

Достигането на това ниво на нейната възраст идва с упорит труд, постоянство и саможертви. Само за 1 сезон Юлия трябва да изиграе над 200 мача. Всеки ден има тренировка по 3 часа на ден.
Треньорът й Моли Макдермът разказа, че младата българка е страхотен играч и изпитва любов и увлечение към волейбола. Юлия е предпоследна година в гимназията и до няколко месеца трябва да реши къде да продължи образованието си. Тя вече има десетки предложения за пълна стипендия.

Мечтата й е да стане дерматолог. Юлия споделя, че обича родината си и семейството й е радост, че тя говори на български език.

Вижте повече за младата българка в репортажа на Марин Костов:

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …