понеделник , 21 май 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Веско Господинов – първият българин в ДЮШ на баскетболния „Цървена Звезда“

Представяме ви Веско Господинов – първият българин в ДЮШ на баскетболния „Цървена Звезда“

„Цървена Звезда“ е един от най-добрите баскетболни клубове не само в Сърбия, но и в цяла Европа. Там обаче, сред големите, своето място извоюва и един млад българин. Неговото име е Веселин Господинов.

Баскетболната кариера на момчета започва стъпка по стъпка, като първоначално той играе в редица български отбори. Веселин прави впечатление със своя талант и е поканен на проби в доста големи баскетболни тимове. Накрая обаче се спира само на един – ДЮШ на „Цървена Звезда“.

Веселин Господинов е едва на 14 години, но вече е част от магията на един от колосите в баскетбола.

„Запалих се по баскетбола лятото преди да започна първи клас. Един уикенд ме взе от детска градина и ме попита дали искам да отида на една тренировка. След първата тренировка усетих, че това е моят спорт и така се запалих“, обясни Веско Господинов.

„Различен е броят и трудността на тренировките. Тренираме два пъти дневно в зала. Отделно всеки играч има индивидуална програма за физика. Тренираме около 15 пъти седмично. Набляга се на малките неща – стрелба, техника и издръжливост. Децата са подбрани от цял свят и от цяла Сърбия“, разказа българинът.

Дано „Цървена Звезда“ е само една малка крачка от предстоящите му грандиозни баскетболни успехи в бъдеще. Вижте целия разговор с Веско Господинов в следващото видео:

Вижте също

В Македония „назначиха“ нов треньор на ЦСКА, те не знаят. Оперираха Манолев, аут е за 3 месеца

Македонските медии шокираха като обявиха, че ЦСКА имат интерес към наставника на „Вардар“ Скопие – …

Един коментар

  1. Филип Виденов – сезон 2009/10. Оправете си заглавието 🙂