сряда , 18 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Валентин Миладинов – новата надежда на родния сноуборд

Представяме ви Валентин Миладинов – новата надежда на родния сноуборд

Зимно хоби или начин на живот? Адреналин или рутина? В „Спорно за спорта“ ви представяме спорта сноуборд и един от най-перспективните ни млади състезители – 18-годишния Валентин Миладинов от град Самоков.

Младежът се занимава със сноуборд крос от 10-годишна възраст, като пъвроначално кара ски.

Просто карах ски за удоволствие и оттам ме запалиха по сноуборда и си останах на сноуборд, казва Валентин, за когото това хоби бързо се превръща в най-големия му успех.

Чувството, когато е на борда, той описва като перфектно. „Да съм в планината, на чист въздух, в природата, около хората, около моите приятели, моите треньори. Това най-много ме радва.“

Зимният спорт е разделен на различни стилове, а най-любимата дисциплина на състезателя е сноубордкросът. Само с една дисциплина обаче не можеш толкова добре да се развиеш, както като практикуваш всички на едно, обяснява Валентин.

В края на миналата година той участва на състезание в Норвегия, където се представя перфектно както индивидуално, така и отборно.

Сноубордистът определя именно Младежките олимпийски игри като най-трудното си, но и най-добро състезание досега. Той е категричен, че не би успял без огромната подкрепа зад гърба си.

Имам двама треньора – един от Самоков, който ми е от отбора, – Константин Ахтаподов, и националния ми треньор Сотир Марков, казва той.

Младежът успява да се докаже и през новата 2017 г., когато на състезание в Чехия окупира почетната стълбичка. Така си взема и нужните точки за Световна купа.

Именно към европейски и световни купи е устремен Валентин Миладинов. А с постоянство и отдаденост на максимум, те ще бъдат само част от трофеите, които ще завоюва в бъдеще.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …