понеделник , 16 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Валентин Алипиев – новата надежда на родното джудо

Представяме ви Валентин Алипиев – новата надежда на родното джудо

Валентин Алипиев е на 21 години, от град Козлодуй. При него думите живот и спорт се отъждествяват с едно и също нещо – джудото, а връзката между бойния спорт и момчето трае вече повече от 15 години.

Валко, както повечето го наричат, започва от джудо клуб „Олимпия“ в родния си град и до днес се състезава именно за него.

Своите стъпки на бойния терен – или т. нар. татами – младежът прави много отдавна. Интересно е, че още при първото си състезание, той печели и завлядява публиката и съдиите.

Той решава да се занимава професионално с бойния спорт, след като става републикански шампион по джудо, а огромно влияние върху неговото намерение оказва и спортната култура в семейството му.

Досега Валентин Алипиев е участвал на 4 Световни първенства и именно тях определеля като най-трудното, но и важно стъпало, в своята спортна кариера.

Алипиев има 5 Балкански титли, 3 бронзови медала от Балканиада и редица други отличия от международен характер. Той е и част от националния отбор на България по джудо.

Спортистът се състезава в категория до 60 кг. Той определя изминалата година като нулева лично за себе си, а най-добрата му досега безспорно е 2014 г.

Зад отличията и успехите обаче стоят и доста трудности, с които редовно се сблъскват нашите млади спортни таланти.

Мотивация за личностно и спортно развитие състезателят открива в треньорите, семейството и приятелите си. Той е категоричен, че пътят на успеха е осеян с изпитания. Именно затова продължава с високо вдигната глава към завоюване на следващите отличия.

Думата „джудо“ означава път на гъвкавостта. Дано именно така – крачка по крачка – Валентин Алипиев успее да го извърви докрай и да докаже, че добрата работа и трудът винаги се отплащат.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …