петък , 20 юли 2018
Начало / Жива връзка / Представяме ви отец Дончо – единствения треньор по бокс в расо

Представяме ви отец Дончо – единствения треньор по бокс в расо

Отец Дончо е свещеник в храм „Въведение Богородично“ в Благоевград. В младостта си той мечтае да се занимава със спорт. Привлечен е от бокса, но травма не му позволява. Така записва Духовната академия и става свещеник. Днес обаче той е единственият треньор по бокс в расо.

Отец Дончо е убеден, че няма невъзможни неща. Вярата може да даде сили и спаси човек и в най-трудните му моменти. Така прави с децата, загубили рано родителите си. Решава да им помогне чрез спорт и така в един от физкултурните салони на училище в Благоевград с помощта на общината, училищното ръководство, благодетелни хора създава боксова спортна зала. Постепенно я оборудва, а желаещите да спортуват деца с годините стават все повече.

„Изобщо не съм го планувал това и не съм го решил. Така се стекоха нещата при мен и така се получи. Бокса обичам отдавна, но на мен не ми потръгна. Още едно време се бях насочил към Духовната академия и беше въпрос на време след контузията“, споделя отец Дончо.

В България може да е нетипично, но на Запад, особено в Америка, има доста боксьори, които са станали свещеници като Джош Форман и първия треньор на Майк Тайсън.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …