неделя , 22 юли 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви новите надежди на българския бадминтон

Представяме ви новите надежди на българския бадминтон

Когато съчетаем спорта бадминтон с щипка талант, големи амбиции и огромна воля, се получава следният резултат – медали, купи и изкачване в световната ранглиста.

18-годишният Даниел Николов започва да се занимава с бадминтон още в първи клас и оттогава никога не обръща гръб на спорта, а напротив – превръща го в своето най-голямо призвание.

Постепенно Даниел започва да показва класата си и да налага своето име сред големите. Той печели Откритото първенство на България, титла от турнира в Словения, Купа от състезание в Чехия и то само в рамките на миналата година. Големият му триумф обаче е друг.

25-годишният Иван Русев от Първомай започва да се занимава с бадминтон още като дете. Между него и спорта има изключително силна връзка. Момчето започва да трупа победа след победа, а 2016 г. се оказва една от най-добрите в кариерата му.

Най-интересното обаче идва, когато изправим тези двама таланти не един срещу до друг, а един до друг. Даниел Николов и Иван Русев се превръщат в тандем, които затруднява дори и най-силните нации в бадминтона.

Двамата дори печелят заедно 2 титли от Европейската верига, стигат до 9-то място на Европейското първенство и влизат в топ 100 на мъжките двойки. Важна победа извоюват и у нас на Откритото първенство в София.

И двете момчета са на мнение обаче, че бадминтонът е твърде подценяван у нас, а причината е, че малцина са наясно с магията на този спорт.

Въпреки недоверието на хората към техния спорт, амбициите и надеждите ясно могат да се прочетат в очите и на двамата.

Цели на максимум и отказ на минимум. Може би това е формулата за успеха, а като прибавим и таланта на двамата – то всичко си идва на мястото и победителите са ясни.

Вижте също

Франция на Дидие Дешан с втори шанс за трофей. Сблъсъци между фенове и полиция на Шанс-Елизе

Две години след поражението във финала на домашна сцена на Европейското Франция отново ще играе …