понеделник , 23 октомври 2017
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви новата надежда на бадминтона Мария Делчева

Представяме ви новата надежда на бадминтона Мария Делчева

Представяме ви младата надежда на родния бадминтон Мария Делчева.

Макар че е родом от столицата ни, но се състезава за клуб в Стара Загора. Нейн треньор там е Слънчезар Цанков, с когото работят от повече от 2 години заедно.

И докато Новата година е още в началото си, състезателката ни много бързо натрупа редица отличия и медали само в рамките на няколко седмици.

Освен него, Делчева печели републканското у нас, сребро в Турция, а на двойки окупират и почетната стълбичка в Италия заедно с Христомира Поповска.

Момичето само признава, че като всеки състезател има и своите слаби страни. Въпреки това, тя умело успява да ги прикрива, а доказателство за това са всички завоювани победи досега.

Перспективният талант обожава да помага на децата, които тепърва се учат на този спорт, а причината е, че самата тя се е учила от най-добрите в миналото.

Турнирите за състезателката ни по бадминтон тепърва започват, но Мария има огромната амбиция да спечели всичко, което е по силите ѝ. Най-голямата цел обаче е младежката Олимпиада.

Трудностите обаче никога не са били фактор за Мария. А с нейната непримиримост и борбеност е ясно едно – на състезания химнът ще се чува още много пъти в бъдеще.

Вижте също

Гришо смачка Зверев- полетя към полуфиналите

Григор Димитров полетя към полуфиналите на турнира в Стокхолм. Топракетата на България се справи с …