понеделник , 18 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Еми-Мари Тодорова – младата надежда на България в бокса

Представяме ви Еми-Мари Тодорова – младата надежда на България в бокса

Еми-Мари Тодорова е на 17 години от София. Нестандартното е в кръвта на Еми-Мари. Освен нейното име, нетипичен е и спортът, с който се занимава в момента – бокс.

Еми-Мари прекрачва прага на боксовата зала със своя баща. Оттогава двамата заедно вървят към успехите, тъй като Веселин Тодоров става нейн треньор. Освен в лицето на своето семейство, Еми вижда съдействие и от страна на боксовата федерация. Основното препятствие пред нашата боксьорка е липсата на хора, с които да се съревновава.

Еми-Мари все пак продължава да се труди и през 2014г. отива на Европейско първенство. Вместо прекрасен обаче, моментът се оказва повратен за боксовата кариера на момичето.

Един от основните проблеми в бокса, а и в голяма част от спортовете, е именно пристрастието на съдиите и корупцията в спортната сфера.

Въпреки отсъствието на честност понякога и благодарение на своята воля и упоритост, девойката не се отказва и продължава с гордо вдигната глава. През 2015 Еми-Мари завоюва своето и този път справедливостта възтържествува. Тя става първа на Европейското по бокс миналата година и се качва на почетната стълбичка.

Преди 2 седмици момичето печели и Европейското в Турция и смело гледа напред към Олимпиадата през 2020г. Младата ни надежда е категорична, че спортът е свързан с ежедневно себеотдаване. Може би именно това е разковничето на успеха. А ето и какво точно мотивира 17-годишната боксьорка да продължава да печели.

България отдавна има добри състезатели по бокс и връзката между страната ни и този спорт е винаги е била силна. Надяваме се Еми-Мари да продължава със силните си удари и да ни накара да се гордее през 2020 г. Вижте младата надежда на България в следващото видео:

Вижте също

Криза в Испания: Лопетеги уволнен, Йеро поема „Ла Фурия“

Ден преди началото на Мондиал 2018 в Русия – Испанската футболна федерация уволни селекционера Хулен …