вторник , 19 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Деян Михов – най-добрия български сърфист

Представяме ви Деян Михов – най-добрия български сърфист

Морски вълни, бриз, скорост и адреналин. Какво ги обединява? Един спорт, който е всичко за следващия герой на „Спорно за спорта“ – Деян Михов.

Той е на 17 години, от София. Качва на сърфа едва 4-годишен, но за много кратко време дъската се превръща в смисъла на неговото съществуване.

Деян е опитал всички видове водни спортове – уиндсърф, хавайка, сърф, уейкборд. Трудно обаче може да разкаже за първия си досег с вълните и сърфирането, тъй като не помни почти нищо оттогава.

Първо се насочва към уиндсърфа. Този спорт обединява ветроходството и сърфа в едно и именно там състезателят показва пълния си потенциал. Затова и този стил се превръща в неговия най-любим.

Уиндсърфът изглежда като детска игра за Деян. Понякога обаче природата прави и най-лесното много по-сложно.

Друга интересна и сложна дисциплина е т. нар. „хавайка“. Именно в този стил, по време на своето последно състезание, Деян завоюва сребърен медал.

Въпреки огромния опит, който е натрупал, младежът не спира да се стреми към самоусъвършенстване. Показателен за нивото му на сърфиране е и фактът, че Деян Михов дори е преподавател по сърф.

Казва, че учениците му са стриктни и последователни, както и много амбициозни.

Тъй като у нас е трудно да практикуваш сърф постоянно, Деян често е принуден да посещава и други места, за да поддържа форма.

Противно на очакванията, сърфистът смята, че няма точно формула за успехи, или пък физически качества, които задължително трябва да притежава един човек, за да е добър в този спорт. Важното е само едно.

„Трябва да му харесва това, което прави (както във всичко друго всъщност). Защото, ако не му харесва, колкото и да го бутат другите и да го тикат той да кара и да продължава, той като не иска да се научи, няма да се научи. Ще цикли на едно ниво постоянно. Просто трябва да му харесва“, категоричен е Деян.

Вижте също

Кървава драма в Гоце Делчев: Бивш футболист закла свой приятел след скандал

Бившият футболист и настоящ футболен треньор Марио Метушев закла свой приятел след скандал, а след …