понеделник , 18 юни 2018
Начало / Спорно за спорта / Представяме ви Александра Фейгин – новата надежда на фигурното ни пързаляне

Представяме ви Александра Фейгин – новата надежда на фигурното ни пързаляне

Грация, талант, гъвкавост и темперамент – все неща, които характеризират фигурното пързаляне. Това обаче са част и от качествата, които перфектно се преплитат в образа на нашата героиня. Александра е обикновено момиче, с нетипични имена и необикновен талант. Странното при нея е и друго – тя има възможност да се състезава и за друга страна, но избира България пред всички останали варианти.

Девойката се запалва по пързалянето покрай своя баща. Тя опитва различни спортове, но нито един не успява да я грабне така, както ледена магия на пързалянето. Саша се качва на кънките още на 5 и въпреки краткия си „леден стаж“, се явява много скоро на своето първо състезание.

„Бях на 6 годинки и то беше на Славия. И първото ми състеазние бях към 16-а там, но мисля, че вече второто или третото състезание станах първа и много се зарадвах и оттам почнах със първите места вече“, сподели Александра Фейгин.

С течение на времето фигуристката става все по-добра и по-добра, а пример за прогреса й е броят на спечелените медали оттогава досега – над 50. Цената обаче е висока – тренировки, труд и пак тренировки.

Миналата година момичето бе официално представено не само у нас, но и пред света. Тя се яви на едно от най-трудните състезания и успя да се наложи сред огромната конкуренция. Фейгин е единствената девойка на тази крехка възраст, която изпълнява най-трудния скок за жени във фигурното пързаляне – троен луц.

В края на миналата година момичето печели най-оспорваното състезание у нас – международния турнир Купа Денкова-Ставийски. Там Саша изиграва и своя нов леден танц, който се превръща в нейния любим. Въпреки че 2017 г. е още в начало си, младата госпожица вече започна да покорява върховете в пързалянето и добави първи трофей за новата година в своята витрина.

Запознайте се с Александра Фейгин и чуйте вдъхновяващия й разказ:

Вижте също

Криза в Испания: Лопетеги уволнен, Йеро поема „Ла Фурия“

Ден преди началото на Мондиал 2018 в Русия – Испанската футболна федерация уволни селекционера Хулен …