петък , 20 април 2018
Начало / Новини / Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер с твърда подкрепа за влизането на България в Шенген и още от централната емисия на 13 септември

Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер с твърда подкрепа за влизането на България в Шенген и още от централната емисия на 13 септември

Председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер заяви, че е крайно време България и Румъния да се присъединят към Шенген, ако Евросъюзът иска да укрепи външните си граници.

Русия е сред основните външнополитически заплахи за България. Тази констатация в доклад за националната сигурност на страната ни, приет от правителството, предизвика противоречиви реакции в парламента. Мненията на депутатите събра репортерът ни Стоян Тричков.

Върховният съд на САЩ потвърди забраната на Доналд Тръмп срещу бежанците. Съдиите блокираха решението на Апелативен съд, да позволи на някои хора да получат убежище в страната. Вижте повече от Ралица Василева, която следи темата.

Българският планински курорт Банско е на седмо място в класация на британския вестник „The Mirror” за 15-те най-добри ски курорти в света. Банско изпреварва топдестинации в Америка, Франция, Италия и Швейцария.

Подробности по тези и всички останали новини от деня – вижте във видеото. Гледайте и късната емисия на Би Ай Ти от 21:30 ч!

Вижте също

Първи резултати от руското разследване на случая „Скрипал – обвини Великобритания, че заличава следи

Русия представи първи резултати от разследването около покушението на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и …