сряда , 21 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Председателят на АИКБ: Предложените законодателни промени от омбудсмана и КНСБ са пиар

Председателят на АИКБ: Предложените законодателни промени от омбудсмана и КНСБ са пиар

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев определи предложените законодателни промени срещу неплащането на заплати и експлоатацията на работници и за рекета на институциите и фирмите монополисти от омбудсмана Мая Манолова и синдикатите от КНСБ като пиар и „претопляне на стари манджи“.

„Това е пример как не се върши работа, а се прави пиар – има много популизъм и малко рационалност. Промени в Кодекса на труда и свързаните с него закони се обсъждат в Тристранния съвет, където присъстват работодатели, синдикати и изпълнителна власт“, изтъкна Велев.

Той припомни, че омбудсманът дори няма законодателна инициатива.

„Вдигаме шум и отклоняваме общественото внимание, като така пропускаме възможност да обсъдим важните въпроси“, обясни Велев.

По думите му, в България няма масов проблем като неплащане на заплати, а тези, които рекетират и експлоатират служителите си, той определи като „обикновени крадци, а не работодатели, които трябва да бъдат преследвани от закона“. Винаги сме се разграничавали от тях, подчерта председателят на АИКБ.

Васил Велев бе категоричен, че няма да се направят законодателни промени, подобни на предложените, защото няма такива в други държави и те биха изгонили и малкото инвеститори у нас.

По думите му, в България също така няма безработица, а липса на кадри.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. Значи, когато фирма произвежда нещо в страната и го изнася за ЕС, призводителноста е добра……..защо заплатите са мизерни отново?
    И как производителноста на същите тези служители се вдига в пъти само секунди, като прекрачат границата….?
    Този господин ни направи на рикши..!!!