понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Предприемачът Крис Георгиев: Супер лесно е да започнеш проект в България

Предприемачът Крис Георгиев: Супер лесно е да започнеш проект в България

„Супер лесно и интересно е да започнеш в момента проект в България, въпреки всички страхове около икономическата ситуация. Не е лесно да го направиш успешно“, смята Крис Георгиев, чието име е добре познато в средите на младите предприемачи.

Освен с уеб дизайн и социални медии, той се занимава и с проекта Imagga, платформа която подпомага организирането и анализа на визуални колекции от снимки. Компанията вече планира да изнесе част от дейностите си в Силициевата долина. Повечето ни клиенти са извън България, разказва той. Освен това Георгиев е част от борда на StartUP Foundation и управлява OpenCoffee – формат за неформални срещи между предприемачи.

Според младият предприемач нивото на бизнес познанията в България е на по-ниско ниво, тъй като хората не са се сблъсквали с проблемите, които една международна корпорация, например, трябва да решава.

„Българинът не дава шанс на себе си и хората около себе си да се проваля и да опитва пак. Той смята, че има само една възможност“.

„Всеки иска да успее от първия път, но статистиката показва, че това е почти невъзможно. Младите у нас са научили това и не се страхуват да започнат рисков бизнес, при който има голяма опасност от провал. Но провалите учат“, коментира той.

Според Георгиев свободата и удоволствието, които дава собственият бизнес, са несравними.

По думите му мащабът на предприемачеството в САЩ е доста по-голям и хората там по-добре познават световните тенденции, докато у нас изоставаме. „Виждаме и у нас интересни идеи, но често те са копие на нещо, което не е проработило на Запад преди няколко години“.

Всяка страна трябва да намери индустрията, в която е силна, убеден е Крис Георгиев.

За значението на образованието за успеха, за опита и проектите на предприемача, за бизнес културата у нас и в чужбина – чуйте целия разговор:

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …