неделя , 21 октомври 2018
Начало / Предавания / Просто Диков / Предприемачът Игнат Раденков за Варна и чадърът на корупцията

Предприемачът Игнат Раденков за Варна и чадърът на корупцията

Предприемачът Игнат Раденков гостува в студиото на „Просто Диков“ и коментира корупцията, чадърът над нея и мафията в България. Той коментира и казуса с преасфалтирането на алеи в морската градина във Варна и обясни защо има съмнения, че десетки милиони са заровени под асфалта в града.

„Искаме от това студио да покажем нивото на корупцията, а тя е убийствена“, категоричен е Раденков. „Две години не можем да вземем право за достъп до информация. Благодарение на публичността да видят журналистите. Искаме да кажем – всички сме наясно – най-големите кражби са в пътното строителство и в Румъния първите, които са влезли в затвора, са именно асфалтовите принцове“, коментира предприемачът.

„Тази обществена поръчка на морската градина има 30 000 квадрата преасфалтиране на алеите, направихме писмо до кмета, председателя на общинския съвет и до комисията за борба с корупцията“, обясни Раденков.

Те са предложили да наемат лицензирана лаборатория на тяхна сметка, която да отговори на въпроса какво е заложеното количество, за да бъде съпоставено с усвоеното и заплатено.

Чуйте целия разговор с Игнат Раденков и твърденията му за корупция с обществената поръчка за преасфалтирането на алеи в морската градина във Варна в следващото видео:

Вижте също

Надежда всяка оставете: Даниел Кадик – безпощаден разрез на ситуацията в България и правителственото разхищение на държавни пари

Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа  Даниел Кадик отпечата трето издание от поредицата …

3 коментара

 1. уважаеми г-нДиков,забележката ми към Вас е ,че не попитахте Мая (когато беше политик не и бях фен)-може ли да поеме поста главен прокурор в името на ;обикновените:хора,зещото много ми напомня на Моника Маковеи.Фсе от някъде трябва да се зепочне.Особено след интервюто Ви с нея-Моника и приликата й по борбеност с Мая?

 2. Димитър

  Виж ти как разбира от далавери Героят на социалистическият труд!! И с кървави сълзи риве, че не се докопа до кокала!!…
  Гадно…

 3. Дървосекачът

  Дискретно :
  – SGS има офис И Във Варна – просто упътете г-н Раденков, г-н Диков
  (, пък Ако трябва – теСами Да вземат пробите…. СА Глобален подизпълнител на Всички Уважавани структури)