сряда , 26 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Предавания / еМисия България / Предлагат поправка за статута на Корал, Иракли и Карадере
PLAJOVE картинка

Предлагат поправка за статута на Корал, Иракли и Карадере

По предложение на членове на гражданско сдружение „Да запазим Корал“ депутати от ГЕРБ и РБ внесоха поправка в Закона за устройство на черноморското крайбрежие (ЗУЧК), които вадят Корал, Иракли и Карадере от списъка с плажове, които могат да се отдават под наем или на концесия. На тях няма да може да се извършва стопанска дейност, т.е. няма да има заведения, платени чадъри, шезлонги и др.

Как това ще допринесе за запазването на плажовете – отговаря Кирил Петков, предприемач и член на сдружение „Да запазим Корал“

„Ако успеем да направим така, че тези 3 плажа да имат специален статут, то ще ги запазим в сегашния им модел. Ако имаме стратегия за Черноморието, може България да има бранд на екотуристическа дестинация“, смята Петков.

По думите му чужденците, които идват да почиват у нас, ще могат да казват – „не дойдохме тук, защото е евтино, а защото е красиво“.

„Радвам се, че министрите Павлова и Ангелкова осъзнаха, че ако имаме Слънчев бряг 2, то България само ще загуби“, допълни още той.

По думите му най-добрият вариант утре да се утвърди специалният статут на Корал, Иракли и Карадере и да се отложи забраната на къмпингуването.

Вижте също

avtobus

Автобус на градския транспорт се вряза в къща на ул. „Пушкин“

Автобус на градския транспорт се вряза в къща, в близост до училище, на ул. „Пушкин“ …