вторник , 19 юни 2018
Начало / Съветите на Лазар / Предизвикателство – Яж шоколад и отслабвай

Предизвикателство – Яж шоколад и отслабвай

Възможно ли е да отслабваме и да ядем шоколад едновременно? На този въпрос ще отговори шоколадовото предизвикателство „Яж шоколад и отслабвай“, което фитнес инструкторът Лазар Радков представи в предаването „Жива връзка“.

„Повечето хора смятат, че шоколадът е нещо, което носи удоволствие, но неминуемо води до напълняване. Шоколадът обаче е просто храна, която има своите плюсове и носи калории. Всъщност надебеляваме не заради шоколада, който ядем, а заради шоколада и храната, която ядем и когато енергията, която получаваме от тях, е повече от енергията, която изразходваме“, подчерта Радков.

Шоколадовото предизвикателство е насочено към изгарянето на мазнини при спазването на 30-дневен хранителен режим, редовни тренировки, но и задължително ядене на половин шоколад на ден.

Предизвикателното е тествано в спортния екип на фитнес инструктора и получените резултати се оказват идентични с тези при режим без шоколад.

Сега искаме да го тестваме в по-широк кръг от хора. Организираме предизвикателство, в което да се включат като доброволци 10-те най-мотивирани участници освен всички останали, посочи Лазар Радков.

За предизвикателството можете да се запишете като попълните специалната форма за кандидатстване на сайта – www.livetolift.com/2017/01/30/yaj-shokolad-i-otslabvai/. Ще бъдат избрани десетимата с най-подходящ профил и най-силна мотивация, които ще имат възможност да участват напълно безплатно. Всички останали могат да се включат в предизвикателството на символична цена.

Повече за възможността да похапвате шоколад и да отслабвате можете да видите във видеото:

Вижте също

Съветите на Лазар: Как да спортуват възрастните хора

Трябва ли да спортуват възрастните хора, кога и по какъв начин? Темата коментираме в студиото …