понеделник , 23 юли 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Правосъдие, но не за всеки – тихомълком вдигат драстично таксите за Административния съд

Правосъдие, но не за всеки – тихомълком вдигат драстично таксите за Административния съд

В сезона на летните отпуски, депутатите в парламента са на път съвсем тихомълком да направят законодателна промяна, вече приета на първо четене. Въпросните промени засягат всички нас като граждани, достъпа ни до правосъдие, възможността да браним правата ни и природата си.

С коментар за скандалния законопроект в студиото на „Честно казано“ гостуваха проф. Мария Славова и екологът Тома Белев.

„Промените представлвяват драстично посегателство върху правата на гражданите. Това е чист опит да се унищожи административното правосъдие. Става дума за възпрепятстване на възможността на гражданите да оспорват актовете на държавата с драстично повишаване на таксите“, аргументира се проф. Славова.

„Опитът е с акт на НС да се откажат хората от правосъдие. То си го пише и в законопроекта – че ще доведе до значително намаляване на съдебните искове“, допълни Тома Белев.

„Между първо и второ четене възможностите са някой да чуе. Има тотално медийно затъмнение. Заради летния сезон и гражданите не знаят“, коментира още проф. Славова.

„Нека всеки гражданин, който се чувства засегнат от тези промени, да пише до Правната комисия на Република България“, призова Белев.

Вижте целия разговор по темата в следващото видео!

 

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …

2 коментара

 1. Bravo na tqx i depotati i pravosdie vsichi sa banditi, veche ostana da ne glasqt bukvalniqt smisal .

 2. Дървосекачът

  За Протокола :
  – във Всяка Водеща Държава – ТочноТези Процедирания са АбсолютноБезплатни за Данъкоплатеца .
  ––-
  Г-ца проф. Савова – Е ли Вече в Директна комуникация с г-н Хр. Иванов (ДаБългария, #ПравосъдиеЗаВсеки) ?
  Г-н Белев – бихте ли го упътили да Се запознае с подхода BlueEartMovement (на DavidSuzuki) ? , с оглед Незабавното-му прилагане у Нас !