петък , 22 юни 2018
Начало / Предавания / Честно Казано / Право на отговор: Има ли финансови злоупотреби в кикбокса?

Право на отговор: Има ли финансови злоупотреби в кикбокса?

След изказването на адвокат Николай Хадигенов за финансови злоупотреби във Федерацията по кикбокс и муайтай, с право на отговор в студиото на Честно казано гостува Виктор Меламед – председател на УС на Федерацията по кикбокс и муайтай и почетен консул на Тайланд в България.

„Г-н Николай Хадигенов 14 години работи с нас и никога не е повдигал тази тема и изведнъж изригна с обвинения за корупция и злоупотреби. Много от неговите каузи ги приемам лично, но не разбирам тази негова реакция. Ние сме единственото спортно обединение – Конфедерация по кикбокс и муай-тай, което включва два спорта. Този значителен бюджет се разделя на два спорта, той не се изсипва в началото на годината и ние не ги харчим за татамита и тирове с облекло“, заяви Меламед.

Той не се съгласи с изказването на адвокат Николай Хаджигенов, че Министерството на спорта не проверява Федерацията по кикбокс и муайтай.

„Може да видите на сайта на Министерстото на спорта как се харчат парите, там има отчети. За миналата година са отпуснати 19 000 лева за спортни съоръжения и екипировка, а целия бюджет е 300 000 лева. Ако искаме да кандидатстваме за 1 състезание ще участваме и ще изхарчим за него 300 000 лева, ако искаме в 10, трябва да рапределим тези 300 000 на 10“, допълни Меламед.

Според Меламед лимитът от състезатели е причината за дофинансиране от родители на състезателите под 17 години.

„Нищо в това министерство не се получава ако нямаш резултати. Ние сме най-добрата федерация, която не е сред олимпийските спортове. Всеки може да направи манимулации и да се намерят недоволни хора. Според мен Хаджигенов влезе в междуличностни спорове с определени хора и за това реши да си го изкара на федерацията“, коментира Меламед.

Подробности вижте, във видеото.

Вижте също

Коментарът на Люба Кулезич: Доброто съществува – бизнесмен подаде ръка на незрящата двойка Калина и Виктор да сбъднат мечтата си за бебе

Снощи в нашето студио гостуваха двама незрящи влюбени. Калина и Виктор дойдоха с двете си …