понеделник , 23 октомври 2017
Начало / Предавания / Честно Казано / Право на отговор: Има ли финансови злоупотреби в кикбокса?

Право на отговор: Има ли финансови злоупотреби в кикбокса?

След изказването на адвокат Николай Хадигенов за финансови злоупотреби във Федерацията по кикбокс и муайтай, с право на отговор в студиото на Честно казано гостува Виктор Меламед – председател на УС на Федерацията по кикбокс и муайтай и почетен консул на Тайланд в България.

„Г-н Николай Хадигенов 14 години работи с нас и никога не е повдигал тази тема и изведнъж изригна с обвинения за корупция и злоупотреби. Много от неговите каузи ги приемам лично, но не разбирам тази негова реакция. Ние сме единственото спортно обединение – Конфедерация по кикбокс и муай-тай, което включва два спорта. Този значителен бюджет се разделя на два спорта, той не се изсипва в началото на годината и ние не ги харчим за татамита и тирове с облекло“, заяви Меламед.

Той не се съгласи с изказването на адвокат Николай Хаджигенов, че Министерството на спорта не проверява Федерацията по кикбокс и муайтай.

„Може да видите на сайта на Министерстото на спорта как се харчат парите, там има отчети. За миналата година са отпуснати 19 000 лева за спортни съоръжения и екипировка, а целия бюджет е 300 000 лева. Ако искаме да кандидатстваме за 1 състезание ще участваме и ще изхарчим за него 300 000 лева, ако искаме в 10, трябва да рапределим тези 300 000 на 10“, допълни Меламед.

Според Меламед лимитът от състезатели е причината за дофинансиране от родители на състезателите под 17 години.

„Нищо в това министерство не се получава ако нямаш резултати. Ние сме най-добрата федерация, която не е сред олимпийските спортове. Всеки може да направи манимулации и да се намерят недоволни хора. Според мен Хаджигенов влезе в междуличностни спорове с определени хора и за това реши да си го изкара на федерацията“, коментира Меламед.

Подробности вижте, във видеото.

Вижте също

Родино моя, развод ми дай! Композиторът Александър Кипров след разтърсващата изповед за отношението на държавата

В студиото на „Честно казано“ с Люба Кулезич гостуваха композиторът Александър Кипров след разтърсващата изповед …