сряда , 26 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Право на отговор: Бившият ни посланик в Русия Илиян Василев срещу думата на Румен Овчаров
Energetika

Право на отговор: Бившият ни посланик в Русия Илиян Василев срещу думата на Румен Овчаров

Тази седмица право на отговор в „Честно казано“ има бившият ни посланик в Русия – анализаторът Илиян Василев. Повод за интервюто стана изказването на бившия енергиен министър Румен Овчаров в ефира на предаването (вижте разговора с него ТУК).

„Г-н Овчаров говори небивалици по мой адрес. Като се започне от това, че съм бил привърженик на червените. Аз никога не съм бил член на БКП.

Всяко едно изречение от това, което той казва, е неистина. Аз съм постъпил в „Делойт“ две години, след като компанията вече е била сключила договор за консултант.“, обясни Василев.

„Истината е, че ние с г-н Овчаров сме на две различни планети. Първото ни разминаване дойде от предоговарянето за газовия договор. Аз казах на всички, че по начина, по който Овчаров го предлага, ще доведе страната до значителни загуби. Неговата идея беше, че ако ние отстъпим на руснаците, тогава те ще ни замерят с големия енергиен шлем“, заяви Василев.

„Минал съм обработката за агент. Първият път ме питаха дали мога да изпълнявам загуби. Отговорих „Не, особено глупави“. Вторият път беше за военното разузнаване. За да се измъкна, се разконспирирах. Третият път имах стипендия в Колумбийския университет – това беше през 1988 г. Не само, че не пуснаха, ами направиха така, че стипендията отиде при друг. Така че до ден днешен с г-н Овчаров се от различни страни“, обясни Василев.

Вижте цялото интервю с бившия ни посланик в Русия в следващото видео!

 

Вижте също

maturi

Ще има ли матура по български за малките ни сънародници в чужбина

Страната ни работи за превръщането на българския в матуритетен език за държавите, където имаме големи …