вторник , 17 октомври 2017
Начало / Предавания / еМисия България / Правнук на Райна Княгиня: Не искам извинение от Божидар Димитров. Обиден съм, че историк не знае за делото й

Правнук на Райна Княгиня: Не искам извинение от Божидар Димитров. Обиден съм, че историк не знае за делото й

След като бившият шеф на Националния исторически музей Божидар Димитров изстреля крилатата фраза – „Какво толкова е направила Райна Княгиня?! Ушила е знамето!“ в Панагюрище се надигна патриотична вълна в нейна защита и недоволство срещу професора. Защо се разгневиха панагюрци обясни в студиото на еМисия България Здравчо Здравчев, правнук на Райна Княгиня и председател на “Родов комитет Райна Княгиня“.

„За нас обидното е непознаването дейноста на Райна Княгиня от Божидар Димитров. Кмета Белишки първи реагира. За нас определящо е, че един историк говори в един тон, който не му подхожда – тенденционо се изразява към Райна Княгиня“, Здравчев и показа будетели, публикуват от Министерството на просветата през 1935 година.

„Този плакат е от 1935 година и на него се изобразени най-важните будители – на него ще видите каква е била представата за нашите будители тогава – в центъра е Паисий, над него е Раковски, мястото на Райна Княгиня също е тук“, допълни родственикът на Райна Княгиня.

Вижте също

Политолог: Никола Груевски губи влияние дори в собствената си партия заради антибългарската си политика

Партията на премиера Зоран Заев в Македония премина успешно през първото си сериозно изпитание. На …

Един коментар

  1. Божидар е въздух под налягане и панагюрци му показаха колко е невеж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *