понеделник , 24 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Пожарът в „Гренфел Тауър“ е тръгнал от повреден хладилник
pojar

Пожарът в „Гренфел Тауър“ е тръгнал от повреден хладилник

Пожарът в „Гренфел Тауър“ е тръгнал от повреден хладилник, показва разследване на Скотланд ярд. Затвърдиха се съмненията за огромния принос на изолацията на блока, която не е издържала тестовете за безопасност, направени през последната седмица.

От британсакта полиция са категорични, че пожарът не е предизвикан умишлено. Пламъците са тръгнали от неизправност във фризера на хладилник. Производителят провежда допълнителни тестове за безопасност. На такава проверка e била подложена и санировката на „Гренфел Тауър“.

Полицията обмисля дали да повдигне обвинения за непредумишлено убийство във връзка с инцидента. Междувремнно работници продължават свалянето на сходна изолация като тази от „Гренфел Тауър“ от други потенциално застрашени сгради. Наемателите са изключително притеснени.

Текат довършителните работи по апаратаментите, в които ще бъдат настанени оцелелите в огнения ад. Жилищата са били предвидени за продажба на по-богати купувачи, но сега се предоставят на бедстващите семейства. Близките на безследно изчезналите в пламъците продължават да се молят за чудо.

Вижте също

cacaaaaaaaaaa

„Суджук гейт“ – ял ли е Борисов рекетьорски суджук. И още – Сотир Цацаров за обвинението по аферата КТБ

На пресконференция пред медиите главният прокурор Сотир Цацаров разкри подробностите от разследването, вследствие на което …