петък , 20 април 2018
Начало / Новини / Пожарът в „Гренфел Тауър“ е тръгнал от повреден хладилник

Пожарът в „Гренфел Тауър“ е тръгнал от повреден хладилник

Пожарът в „Гренфел Тауър“ е тръгнал от повреден хладилник, показва разследване на Скотланд ярд. Затвърдиха се съмненията за огромния принос на изолацията на блока, която не е издържала тестовете за безопасност, направени през последната седмица.

От британсакта полиция са категорични, че пожарът не е предизвикан умишлено. Пламъците са тръгнали от неизправност във фризера на хладилник. Производителят провежда допълнителни тестове за безопасност. На такава проверка e била подложена и санировката на „Гренфел Тауър“.

Полицията обмисля дали да повдигне обвинения за непредумишлено убийство във връзка с инцидента. Междувремнно работници продължават свалянето на сходна изолация като тази от „Гренфел Тауър“ от други потенциално застрашени сгради. Наемателите са изключително притеснени.

Текат довършителните работи по апаратаментите, в които ще бъдат настанени оцелелите в огнения ад. Жилищата са били предвидени за продажба на по-богати купувачи, но сега се предоставят на бедстващите семейства. Близките на безследно изчезналите в пламъците продължават да се молят за чудо.

Вижте също

Първи резултати от руското разследване на случая „Скрипал – обвини Великобритания, че заличава следи

Русия представи първи резултати от разследването около покушението на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и …