събота , 24 март 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Повикай Божо – как да се предпазим от бедствията

Повикай Божо – как да се предпазим от бедствията

Репортерът на Би Ай Ти Божидар Николов се срещна с главен инспектор Стефан Стефанов, който обясни какво могат да направят хората преди да настъпи бедствена ситуация, за да се предпазят.

„Можем предварително да се осведомим как да се предпазваме. Можете да намерите правилата на сайтовете на пожарната и полицията. Можете да подготвите раница за бедствия с документи, пари, средства за комуникация, храна и вода. За да могат да се евакуират и да имат под ръка неща от първа необходимост“, обясни Стефанов.

„В една ситуация на силен валеж, когато пътищата са наводнени, трябва да избягваме тези зони. Трябва да се качим на по-високо място, ако се намираме в дома си. Ако сме в автомобил, не трябва да се опитваме да минаваме. А, ако сме в подлези, трябва да потърсим по-безопасно място“, посъветва Стефанов.

По думите му, много е важно да се стои далеч от стъкла, които може да бъдат счупени от градушката.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …