четвъртък , 27 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Новини / Посрещнете Великден с празничната програма на Би Ай Ти
PROMO_VELIKDEN

Посрещнете Великден с празничната програма на Би Ай Ти

По случай Великденските празници Би Ай Ти ще покаже на своите зрители поредица документални филми на Discovery Channel. Трисерийният филм „Библейски загадки“ разказва историите на библейския Изход и Мосей, разрушаването на Содом и Гомор и скритите послания в Библията.

„Конспирациите около Исус“ търси отговорите на въпросите за това коя е Мария-Магдалена и как е живял Исус Христос преди 30-ата си година. Филмът „Кой предаде Исус“ е мащабна възстановка на последните дни от живота на Спасителя – Тайната вечеря, предателството на Юда, арестуването, мъченията и разпятието.

На Великден очаквайте Документалният филм на Би Ай Ти „Поруганият храм“ (сценарист и режисьор Неда Кирилова), който разказва за престъпленията на комунизма срещу вярата и християнските храмове. Ще покажем и филма на режисьора Росен Елезов и Евгения Атанасова „Безсребърници“, който разказва историята за възстановяването на манастира „Светите Безсребърници Козма и Дамян“, разрушен от комунистическия режим.

В празничните дни Би Ай Ти ще покаже три филма на големия съвременен руски режисьор Андрей Звягинцев. „Завръщане“ и „Елена“ представят темите за греха, изкуплението и прошката в съвременен контекст и актуални сюжети, близки и разбираеми за българския зрител. В неделя, 16 април, зрителите на Би Ай Ти ще могат да се насладят на „Левиатан“ – филмът-явление от 2014 г., награден със „Златен глобус“ /2014/ и БАФТА /2015/ и номиниран за „Оскар“ за най-добър чуждестранен филм /2015/.

В празничните дни Би Ай Ти ще излъчи и изпълненията на младите таланти от 17-ия национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“, както и филм за българското училище „Христо Ботев“ в Ню Йорк.

Бъдете с Би Ай Ти по Великден! С мир в душата и светлина в сърцето! В ефира или на живо на сайта.

Вижте също

2017-04-25_165842_6

Повече от 115 горски пожари горят в югоизточна Флорида. Домовете на хиляди за застрашени от пламъците.

Над 25 хиляди акра са изгорели, сред тях и къщи. Какво казват хората, които се …