събота , 22 юли 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Последен звънец за българчетата от нашето училище в Атланта
ucilischte

Последен звънец за българчетата от нашето училище в Атланта

Българското училище в Атланта е единственото място, където в Джорджия българчетата могат да се учат на родния си език. Общо 65 деца ще получат дипломи тази година, като всички те са признати от Министерство на образованието на България и могат да продължат обучението в родината по всяко време.

Най-емоционален обаче е моментът за първокласниците. Общо 13 деца за пръв път тази година имаха възможност да се докоснат до красотата и богатството на българското слово, да се научат да четат и пишат на български език. Положеният труд през изминалата година дава своите резултати, а шестиците в свидетелставата са награда за старанието им. Малчуганите са доволни, че са се справили с предизвикателствата на първи клас.

Децата от по-горните класове също с нетърпение очакваха своите дипломи и заслужена ваканция. Истински празник е този момент за преподавателите, за които опазването на българския език се е превърнало в кауза.

Учителите в българското училище в Атланта изпращат годината и с надежда очакват следващата. Подготовката за нея започва отсега. Планира се да се разработи програма за обучение на децата, които ще се явят на теста за получаване на печат за двуезичност в Джорджия, където езикът ни беше признат, както и да се сформира клас за децата, които не говорят български.

За втора поредна година училището дава възможност на децата на новопристигнали имигранти да учат безплатно. През настоящата година три семейства са се възползвали от програмата, а вече има интерес и за следващата.

Записването за българското училище в Атланта продължава и в момента, като до края на месец май таксата за записване е $20. Ако пък решите да се запишете след тази дата, то таксата става $40. На 16 спетември се очаква да започне новата учебна година, като училището ще посрещне за девети път своите ученици.

 

Вижте също

schofiori

Обезщетяват шофьорите в Чикаго, ако са глобени неправомерно

Важна информация за шофьорите в Чикаго, сред които и много наши сънародници. Ако сте били …