неделя , 22 юли 2018
Начало / Жива връзка / Посланията на звездите от икономическия форум в Давос

Посланията на звездите от икономическия форум в Давос

Световният икономически форум в Давос, който ще продължи до 20 януари, приветства освен високопоставени политици и представители на бизнеса, и редица известни личности от света на шоубизнеса.

Актьорът Мат Деймън участва в някои от дискусиите на форума. Той заяви, че много би искал да види президентът Доналд Тръмп като успешен президент, въпреки че не е гласувал за него. Той добави, че всички трябва да пожелаят най-доброто на американския президент за доброто на нацията. Той дори се пошегува с изказването на тръмп, че Мерил Стрийп е надценена актриса, а след това се съгласи с част от нейната реч на наградите „Златен глобус“.

Певицата Шакира също се обърна към световния елит от трибуната на Международния икономически форум в Давос с призив да се инвестира повече в образование за децата от развиващите се страни.

На фона на смъртни заплахи и обвинения, че позорят семействата си като си позволяват да свирят и да излизат пред публика, участничките в първия в Афганистан изцяло дамски оркестър дебютира на световната сцена с два концерта по време на икономическия форум. Оркестър „Зора“, който включва 35 музикантки на възраст от 13 до 20 години, някои от които са сираци или от бедни семейства, предстои да свирят на заключителния концерт в петък.

Вижте също

Живка Петрова: Целта на „Малко българско училище“ е да започне новата учебна година в нова сграда

Директорът на най-голямото българско училище „Малко българско училище“ в Чикагското предградие Ел Гроув – Живка …