неделя , 24 юни 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Посланията на духовните лидери от Лесбос за отношението към бежанската криза

Посланията на духовните лидери от Лесбос за отношението към бежанската криза

Папа Франциск, Вселенският патриарх Вартоломей и главата на Гръцката православна църква Йероним посетиха преди дни бежанците на остров Лесбос. Тримата духовни лидери отправиха общ призив за солидарност и човечно отношение към мигрантите.

Посланията на духовните лидери коментира журналистката Ива Михайлова.

Тя припомни, че папа Франциск има позиция категорична позиция от септември м.г., когато отправи призив да се се помага на търсещите убежище и още тогава във Ватикана бяха приети първите бежанци.

Михайлова подчерта, че хората на Лесбос са се стекли към духовните лидери като към надежда.

„Те могат да отправят само призиви. А начинът на Ватикана да помогне на Гърция е чрез „Каритас“, каза още тя.

„Страхуваме се от атентати, но трябва да видим кой ги извърши – второ и трето поколение мигранти, и това се е случило от липсата на тяхната интеграция“, подчерта журналистката.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …

Един коментар

  1. анонимен

    Какво има да ни помагате. България е ужасно място за живеене, най-вече заради варварският ви манталитет. Вие сте варваро подо но на племената от които произлизате. Зли хора, гадняри, завистници, злобари. Собствените ви писателу и поети ви осмиват. Тази дама много говори, но не чух нищо съществено да казва. Плете си кошницата просто.