понеделник , 19 март 2018
Начало / Спорно за спорта / Порочни схеми и погазване на правилата от шефове в БФС

Порочни схеми и погазване на правилата от шефове в БФС

Делегатът на БФС към зоналния съвет на Благоевград Петър Тасков показа документи пред камерата на Би Ай Ти за предаването „Спорно за спорта“ и разказа какви нередности се случват в зоналния съвет на Област Благоевград, разкри порочни схеми и далавери в БФС.

„Нарушават се наредбите. Делегатите обикновено като навършат 65-годишна възраст не могат да бъдат повече делегати и правата им се прекратяват и не могат да получават и хонорар. През 2011 г. наш колега навършва 65 г. Председателят на градската разложка съдийска колегия му казва, че Витанов трябва да напусне делегацията“, посочи Тасков.

Шефът на градската колегия бил роден в същата година, но обяснил, че трябвало първо да мине първенството като председател. Минава обаче първенството, а след това изтичат четири години, а той продължава.

„В един разговор с мен на по-висок тон питам Александър Кабзималски защо държи делегати над 65-годишна възраст. Има делегати в Разлог и Сандански над 70 години“, заяви Тасков. Той показа и документи как делегат на 67 години е присъствал на футболна среща като съдия, което също е нарушение на правилника. На следващ мач според документите същият делегат е и главен съдия.

„Отива нашата съдийска бригада да ръководи среща между „Козница“ и „Борово“. Главният съдия обаче прекратява мача заради жесток побой от футболистите, а после влиза и публиката. Прибираме се до колата и трябва да потърсим спешна помощ. Отиваме в болницата в Гоце Делчев, приемат го, преглеждат му главата и му преливат банки с кръв“, спомня си делегатът на БФС към зоналния съвет на Благоевград.

„Обажда ми се г-н Кабзималски и ме пита защо не знае, че мачът е прекратен. Ходихме в полицията, давахме показания. На другия ден се прибираме вечерта, а в понеделник изпращам доклада. Звънна ми по телефона и поиска медицинското на колегата, за да накажат футболистите. Събрах всички документи и медицинското и ги изпращам по пощата. Медицинското обаче изчезва“, разказва Петър Тасков. Следва наказание от една година.

„Мен ме обвиняват за това, че съм дал информация на журналисти“, посочи Тасков. По думите му хората са наплашени. „Обърнете малко внимание на това, което се доказва с документи и факти. Тези хора подронват вашия авторитет“, обърна се към БФС делегатът.

Александър Кабзималски отказа да коментира темата в предаването „Спорно за спорта“.

Председателят на зоналния съвет на БФС в София Валентин Чакъров е запознат с репортажа и е заявил, че ще направи проверка по случая. Следващата седмица очаквайте официалната позиция на БФС и ще бъдат ли предприети мерки по случая.

Вижте целия репортаж с документи за шуробаджанащината и далаверите в зоналния съвет на Благоевград в следващото видео:

Вижте също

Грозданов: Левски не играе така, както ни се иска. Футболът в България е далеч от европейския

Некачествен футбол, лоша материална база и първенство, което предизвиква интерес само и единствено заради формата, …