сряда , 21 ноември 2018
Начало / Новини / Пореден случай на насилие в детска градина-този път в Плевен, вероятен член на ИДИЛ e задържан на българската граница и още от късните новини на 12 февруари

Пореден случай на насилие в детска градина-този път в Плевен, вероятен член на ИДИЛ e задържан на българската граница и още от късните новини на 12 февруари

Още един случай на насилие в детска градина. Този път в „Надежда“ в Плевен. Крясъци и обиди се сипят над три- и четири-годишни малчугани. Аудиозапис, направен от родител в детското заведение, разкрива изпуснатите нерви на учителката Стойка Гатева.
Записът е публикуван от фалшив профил, а потребителят обяснява, че е направен в първа група на детската градина. От Община Плевен категорично отрекоха до този момент срещу госпожа Гатева да е имало сигнали и жалби, но започват незабавна проверка по случая. Очаква се директорът на детското заведение да поиска писмени обяснения от персонала и учителите, които са заплашени от дисциплинарни наказания и уволнения. Само преди ден в страната започнаха протести именно срещу насилието в детските градини след шокиращи кадри в детска градина „Брезичка“ в Бургас.

Мароканец, заподозрян за участие в терористичната групировка „Ислямска държава“, беше арестуван в България. Той е задържан от Гранична полиция, след като представил фалшиви документи за самоличност. По-късно днес Окръжният съд в Хасково реши да го остави в ареста за 90 дни. Репортерът Сергей Тодоров разказва кой е задържаният.
Мароканецът Науфал Захри е задържан, край свиленградското село Сладун, с група сирийци, влезли нелегално у нас. Пред граничната полиция се представил за сириец и е бил с фалшиви документи. Последвало изясняване на самоличността му и след експертиза се установило, че е издирван от Интерпол за тероризъм. През цялото време той е бил в специализирания център от затворен тип в Любимец. Предполагаемият терорист е бил зачислен в служба „Механизация“ към Главна дирекция – Военни лагери“ в град Ал – Маядин, област, Деир – Ал зор в Сирия. Това е – един от ключовите райони на терористичната групировка, освободени през ноември, 2017-а година.
В самите документи е посочено, че лицето е лоялен член на „Ислямска държава“ и е особено опасно, тъй като за него е описано по сведение на негови съратници, че е бил въоръжен с автомат „Калашников“, че има колан с боеприпаси и гранати.

Вижте също

НАТО иска увеличаване на разходите за отбрана. Тръмп обвини Германия, че е „пленник“ на Русия

НАТО ще увеличи разходите си за отбрана. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг днес на …