неделя , 18 ноември 2018
Начало / Предавания / еМисия България / Поморие се обяви срещу застрояването на „Яворовите скали“, кметът обаче отмени протеста – защо?

Поморие се обяви срещу застрояването на „Яворовите скали“, кметът обаче отмени протеста – защо?

Гражданска инициатива „Да спасим Яворовите скали” излезе с призив към гражданите на Поморие да се включат в протеста срещу унищожаването на емблематичното за града място. Той също е утре, започва от 11:30 часа. Целта на събитието е публично да бъде изразено несъгласието на гражданите с решението на Общински съвет-Поморие да посегне на най-знаковото място в града – Парк „Яворов”, включващ паметника на великия поет, Яворовите скали и лятно кино „Яворов”. С подробности за инициативата в ефира на еМисия България се включиха Стоян Тончев и Кирил Димитров от Гражданската инициатива „Да спасим Яворовите скали”.

„Кметът на Поморие, в нашата демократична страна, заглушава гласа на гражданите и забрани протеста. За мен е странно институция да бъде проводник на фалшиви новини, които да бъдат мултиплицирани. В сайта на Община Поморие има секция на „фалшиви новини“, където се представят като неверни правителствени актове, застрояването на Яворовите скали, също са представени като такава новина“, посочи Тонев.

Подробности, вижте във видеото. Още от КОД 11-13 – ТУК.

Вижте също

Ексклузивно по Би Ай Ти: Евродепутатката Ска Келер, която провокира Бойко Борисов да се обяви за „зелен човек“, разкри как ще помогне за казуса с Пирин

Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените – Европейски свободен алианс в Европейския парламент, …