понеделник , 16 юли 2018
Начало / Код 11-13 / Политолозите за парламента: Мързеливи депутати създават псевдо новини, а Борисов е обожествен

Политолозите за парламента: Мързеливи депутати създават псевдо новини, а Борисов е обожествен

Днес е последният работен ден на депутатите преди лятната ваканция. Как мина началото на този политически сезон, основателни ли бяха горещите скандали и конфликти и достатъчно работа ли свършиха народните представители – темата коментира политолозите Татяна Буруджиева и Първан Симеонов, и пиар експертът Арман Бабикян.

Според Буруджиева, този парламент е един от най-мързеливите до момента, а качеството на работа е все по-ниско.

„Един парламент все пак е там, за да дебатира закони и законопроекти, а сега дори и това не се прави“, коментира Буруджиева.

Според Първан Симеонов, този парламент е своеобразно продължение на предишния, така че не може да се очаква кой знае какъв ентусиазъм.

„Ако няма голямо действие, със сигурност има голямо говорене. Много псевдо новини се нароиха“, смята политологът.

Според Арман Бабикян, както при божествата в древността, така и днес, въпросът се върти около това какво ще дадеш – пари, суджук, земя, Мерцедеси и тогава, току виж са те подминали злините – НАП, съда, журналистите…

„Това е типичното обожествяване на Бойко Борисов, който направи депутатите безделници в една парламентарна република“, допълни експертът.

Вижте целия дебат за работата на парламента в следващото видео!

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …