петък , 22 юни 2018
Начало / Код 11-13 / Политолози с анализ за последните скандали във властта – изтребителите, НДК и ще има ли нови избори

Политолози с анализ за последните скандали във властта – изтребителите, НДК и ще има ли нови избори

Политологът Емил Георгиев, експертът по политически пиар и маркетинг Арман Бабикян и политологът Татяна Буруджиева гостуваха в студиото на Код 11-13 и коментирана последните политически скандали – с изтребителите и ролята на Румен Радев. Гостите анализираха и скандала около НДК.

„Скандалът с изтребителите тръгна от една странна пресконференция в неделя следобед. Не знам каква беше тази спешност“, коментира Буруджиева.

Експертът по политически пиар и маркетинг Арман Бабикян заяви от своя страна, че се опитват да превърнат българските граждани по експерти в изтребителите. Подобно нещо се случи и с АЕЦ „Белене“, посочи Бабикян и добави, че експертизата е нараснала взривно сред широките народни маси.

Темата за сблъсъка е голяма, защото парите са големи. Очевидно сблъсъкът не е между Цветан Цветанов и Румен Радев, а между Бойко Борисов и Румен Радев. Борисов отиде като добрия помирител. Тази процедура е от 2011 г. Когато една сделка е в ход и е стигнала до тази фаза, единственият начин да забавиш нещата по своя воля е да направиш комисия.

Татяна Буруджиева коментира, че има времеви график. „Какво им пречеше да се движат по този график“, добави тя.

Политологът Емил Георгиев коментира от своя страна, че темата за нови изтребители е от 2006 г.
„Скандалът е същността на политическото битие у нас. Лятната скука не трябва да ни обхваща. Бойко Борисов е майстор на такива технически маневри, които издърпват черджето под краката на другите.
Президентът до голяма степен сам си е виновен“, смята Георгиев.

Според Буруджиева нещата около НДК са много нелицеприятни. „Ние сме може би единствената европейска държава, която няма място да председателстваме. Ние не можем да създадем от някакви пространства, по-добри пространства. Два са проблемите – единият е на прокуратурата. Тя трябва да си свърши много спешно работата. Не може парламентът да се превръща и в следствен орган. С тази комисия ни се казва, че някои институции не работят“, заяви Буруджиева.

По думите на Георгиев, докато тече скандалът около НДК, се разрушава паметника 1300 години България.
Според Бабикян, става дума за вътрешни скандали в ГЕРБ. „Ние кланове сме виждали и между Луканов и Лилов в БСП. При сините имаше тирета и точки“, коментира Бабикян. По думите му, Мирослав Боршош е направил Бойко Борисов кмет на София. „Някои неща не трябва да се забравят“, заяви още той.

Те коментираха и има ли сценарий за нови избори 3 в 1, както коментира Георги Първанов. Според Будуржиева Първанов не е експерт по предизборна ситуация.

По думите на Георгиев, ГЕРБ имат свръх задача да изкарат пълен мандат. Той смята, че малко вероятни са избори 3 в 1 след председателството на България. Бабикян каза, че стабилност у нас няма и това личи от протестите.

Вижте целия разговор в следващото видео:

Вижте също

Финансовият журналист Кузман Илиев: Паниката на „Уолстрийт“ от вчера е симптом за това колко много напрежение има на пазарите

Какво се случва след паниката от вчера заради сриването на „Уолстрийт“? Може ли да се …

2 коментара

 1. Надя Зафирова

  Прекрасна г-жо Радева,
  Искрено се зарадвах,когато разбрах,че отново ще радвате очите и ушите ни!
  Повод да Ви пиша днешното предаване,в което (изненадващо за мен!),не реагирахте на изказването на г-н Георгиев за Президента и Цветанов.Очаквах да веднага да попитате: редно ли е,който и да е управляващ,да казва с пренебрежение „Радев“,сякаш говори за чистач в дома му,че и да го обвинява в корупция на специално свикана конференция!?
  Не познавам Президента ни,но съм убедена,че уважението или неуважението към политиците,тръгва от медиите.Струва ми се,че за първи път у нас има политик на място,с цялото възпитание,образование,професия…,заслужаващ признанието ни!Дано мислите като мен!
  И имам една молба!При всяко казване „А сега на живо…“ дори 12г. ми внуци питат „А на умряло…?“
  От всички телевизии предавате „на живо“,превеждайки буквално Live.Моля Ви с цялата си душа,бъдете българка,ползвайте нашите думи “директно,пряко,от мястото…“!Вие сте една от двете водещи,които безкрайно уважавам (другата е в Канал 3),затова и си позволявам съвети,дано не Ви обидя!!!
  Бъдете здрава и все по-успешна!
  Зафирова

 2. Цветанов бил институция, а президента Радев ….генерал Радев. Добре ли сте господа? Какво ни внушавате?