четвъртък , 27 април 2017 София: +359 2 967 6554 | Чикаго: +1 (847) 616-6485
Начало / Жива връзка / Политологът Александър Димов: Под три министерства няма да задоволят Обединените патриоти
politolog

Политологът Александър Димов: Под три министерства няма да задоволят Обединените патриоти

10 дни след парламентарните избори в страната особена яснота за конфигурацията и приоритетите на следващото правителство все още няма няма.

Темата коментираме с политолога и преподавател в УНСС Александър Димов, който очаква бъдещата коалиция да е стабилна.

„Стига да се разберат по един въпрос – кой какви министерства ще получи и дали ще е доволен е това. Под три министерства и зам.-министри във всяко министерство едва ли ще задоволи Обединените патриоти“, прогнозира Димов, според когото вече има разбирателство по някои от основните точки.

Остава да се разберат по другите, и то не на ниво принципни промени и реформи, а по свързаните с тях числа, добавя той.

Политологът коментира още, че партиите реално разполагат с доста седмици, за да изчистят всички противоречия. Той обаче не е оптимист за пълен мандат, тъй като очаква от определен момент да се появят определени противоречия, които да не могат да бъдат изгладени.

Имаше големи съмнения около това дали ЕНП би подкрепило подобна коалиция, но тя 100% ще се случи и ЕНП не би я възпряло, ако тя е стабилна, отбеляза още Димов.

Политологът коментира и очакваната роля на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, част от Обединените патриоти. „Той непрекъснато променя съдържанието си и еволюира като публичен образ и ако следим изявите му, през последната година-две много сви резките си изказвания, снижи профила си и в момента играе образа на градивния играч, поне като реторика“.

Политологът нарече „голямата изненада на деня“ атаката на САЩ в Сирия, разпоредена от президента Доналд Тръмп, а като още по-изненадващ коментира факта, че Тръмп започва преговори със Си Цзинпин, тъй като Китай е един от големите (търговски) партньори на Руската федерация. Димов смята за странен подобен провокативен подход.

Чуйте целия му коментар:

Вижте също

Danteli

Майстори на дантелата показват тънкостите на занаята в Етнографския музей

Изящни дантели от Европа и българската школа в Калофер и съвременни интерпретации на това изкуство …