петък , 22 юни 2018
Начало / Жива връзка / Политологът Александър Димитров: Захариева е най-голямата въпросителна в кабинета, Патриотите взеха ключови министерства

Политологът Александър Димитров: Захариева е най-голямата въпросителна в кабинета, Патриотите взеха ключови министерства

Коалиционното споразумение е достатъчна гаранция правителството да бъде подкрепено, най-вероятно „Воля“ ще подкрепи състава, докато от БСП очаквам сериозни критики. От ДПС никога не се знае. Това коментира пред Би Ай Ти политологът Александър Димитров.

Според него, Екатерина Захариева е една от най-големите въпросителни в състава на новия кабинет. Първо, тя трябва да отговаря за съдебната реформа и второ, да съвместява това с външната политика. „Тя е по-сговорчива към външнополитическите ни партньори и това е най-голямото основание да бъде избрана за този пост“, смята Димитров.
По думите му, Захариева трябва да е от средите на международните отношения, за да има реални контакти с хора от кариерата, което според него отсъства.

„Уважавам г-жа Цецка Цачева, тя падна като жертвено агне на изборите и може би от ГЕРБ така са решили – да стане министър на правосъдието, достатъчно сложно и проблемно министерство“, допълни политологът.

„Патриотите получиха двама вицепремиери, три министерства, които са ключови, особено на отбраната в настоящия момент“, допълни той.

„Борисов и Патриотите вече са на пангара, те ще са под светлината на прожекторите и ще бъдат следени. Удобно е, че идва лято и това е подходящ момент да доизгладят отношенията си“, смята Димитров.

Вижте също

Oмбудсманът Мая Манолова предлага бартер: Оставката й срещу бързо приемане на законопроекта за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова е готова да подаде оставка, ако законопроекта ѝ за личната помощ бъде …